Misosoep met varkensvlees en sperziebonen
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Japans
- Vlees
Ingrediënten
- 100 g varkensfilet, in dunne plakken
- 8 sperziebonen, in stukjes van 2 cm
- 75 g rode misopasta (karakuchi)
- 2 theelepels vers gembersap
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- voor de dashi
- 10 g gedroogde kelp (konbu), grof gehakt
- 20 g gedroogde, gerookte bonitovlokken (katsuo-bushi)
Bereiden
Doe voor de dashi de kelp en de helft van de bonitovlokken in een grote pan met 1½ liter water en breng aan de kook. Draai het vuur laag, laat 15 minuten zonder deksel pruttelen, of tot er nog maar de helft van over is. Voeg de rest van de bonitovlokken toe en breng weer aan de kook. Haal de pan van het vuur en zeef de dashi (je houdt zo 1 liter dashi over).
Breng de dashi aan de kook in een pan. Voeg het varkensvlees en de bonen toe, breng het weer aan de kook. Draai het vuur laag en laat de dashi zonder deksel 2 minuten pruttelen.
Doe de miso in een kommetje, roer er steeds 250 ml van de warme dashi door en blijf roeren tot de miso opgelost is. Doe het mengsel in de pan en roer het door. Breng het tegen de kook aan en neem de pan dan meteen van het vuur.
Verdeel de soep over de kommen, verdeel het gembersap over de kommen en strooi de lente-ui erover.
Tip
Gembersap krijgt u door geraspte verse groene (dus jonge) gember uit te knijpen in een zeef boven een kom. Een stukje gember van ongeveer 10 cm lang zal 2 eetlepels geraspte gember opleveren. Deze hoeveelheid geraspte gember moet op haar beurt dan weer de 2 theelepels gembersap voor dit recept opleveren.
Kookboek
Het recept 'Misosoep met varkensvlees en sperziebonen' is afkomstig uit het kookboek...
Japans
diverse auteurs
Heeft u wel eens in een Japans restaurant gegeten en dacht u dan dat die gerechten veel te moeilijk waren om zelf te bereiden? Grijp nu uw kans! Deze eenvoudige... lees verder
© De Lantaarn