Misosoep met paddenstoelen
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,9
- Voorgerecht
- Japans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 vel nori (geroosterd zeewier)
- 100 g MonChou Zacht & Luchtig
- ¼ theelepel wasabi (Japanse mierikswortelpasta, tube)
- 1 eetlepel sesamolie
- 200 g gemengde paddenstoelen, in reepjes
- 1 kruidenbouillonblokje
- 250 g tofu (blok), in blokjes
- 2 zakjes instant misosoep (à 18 g) of 2 kruidenbouillonblokjes
- 8 dunne rijstcrackers
- 2 eetlepels shiso-kers purper of tuinkers
- 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
- 2 bosuitjes, in reepjes
Bereiden
Vouw de nori in vieren en knip het vel in flinterdunne reepjes. Klop de MonChou los met 1 theelepel water en roer de wasabi erdoor.
Verhit de olie in een soeppan en bak de paddenstoelen 3 minuten op hoog vuur. Voeg 1½ liter water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng alles aan de kook. Voeg de tofublokjes toe en laat ze 1 minuut zachtjes meekoken.
Doe wat soep in een kom en roer de miso erdoor tot deze is opgelost. Giet het mengsel terug in de pan en breng de soep op smaak met zout en peper.
Bestrijk de rijstcrackers met het wasabimengsel en strooi de shiso-kers erover. Bestrooi de soep met sesamzaad, bosui en nori.
Kookboek
Het recept 'Misosoep met paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Oosters
diverse auteurs
In 'Kook ook - Oosters' staan bekende en onbekende gerechten uit China, Indonesië, India, Japan, Thailand en Vietnam. De ingrediënten zijn verkrijgbaar... lees verder
© Inmerc