Misosoep met wakame
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Japans
- Vis
Ingrediënten
- voor de dashibouillon
- 5 cm gedroogde kombu
- 1 gedroogde shiitake
- 1 kleine handvol gedroogde bonito (gedroogde, geschaafde visvlokken, te koop bij natuurwinkels en oosterse winkels)
- voor de misosoep
- 2 lente-uitjes, gesnipperd
- 2 eetlepels gedroogde wakame, geweekt
- 4 eetlepels miso (verkrijgbaar bij natuurwinkels en oosterse winkels)
- 1 theelepel sesamzaad
Bereiden
Doe voor de dashibouillon de kombu, shiitake en bonito in een pan. Giet er 800 ml water over en laat minstens 2 uur (of een hele nacht) op kamertemperatuur trekken.
Breng op laag vuur tegen de kook aan en neem de pan dan direct van het vuur. Giet door een fijne zeef.
Maak de misosoep: doe de gezeefde dashibouillon in een pan en voeg de lente-uitjes toe (bewaar wat voor het garneren). Verhit op laag vuur. Breng aan de kook en laat 3 tot 4 minuten zachtjes koken. Voeg de wakame toe en neem de pan van het vuur.
Los de miso op in een beetje hete bouillon. Giet de miso in de soep en meng goed.
Schep de soep in soepkommen en garneer met de apart gehouden lente-uitjes en wat sesamzaad.
Snel klaar tip
Zakjes kant-en-klare dashibouillon zijn bij natuurwinkels en oosterse winkels te koop.
Kookboek
Het recept 'Misosoep met wakame' is afkomstig uit het kookboek...
Het unieke zeewier kookboek
Laure Kié
Zeewier of algen zijn gezond en zijn een plaatje op je bord. Vers of gedroogd zeewier past bij alle gerechten, of je die nu met een saus, en papillote, met pasta of als... lees verder
© Good Cook