Paprikasoep van gele paprika en saffraan

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 3 gele paprika's, in grove stukken
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 saffraandraadjes
  • 1 theelepel (gerookte Spaanse) paprikapoeder
  • ½ theelepel pul biber (Turkse geroosterde pepervlokken)
  • 750 ml kippenbouillon
  • 100 ml slagroom

Bereiden

Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en bleekselderij in 5 minuten zachtjes glazig. Voeg de overige ingrediënten toe, met uitzondering van de slagroom. Breng de bouillon aan de kook en laat de soep dan ca. 25 minuten op matig vuur koken. Roer de slagroom erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Zet de staafmixer in de pan en pureer de inhoud tot een gladde soep. Wrijf de soep boven een andere pan door een zeef voor een nog gladder resultaat. Verwarm de soep opnieuw en verdeel deze over de soepkommen.

Extra benodigd

Staafmixer, bolzeef

Opmerking

'In de zomermaanden zijn paprika's ruim voorhanden en gaan ze op de markt per kilo of in grote zakken in de aanbieding. Prettig goedkoop, maar dan ook op hun best, want zondoorstoofd. Hét moment om deze paprikasoep te maken. Is het erg warm buiten, serveer 'm dan koud.' - Yolanda van der Jagt

Kookboek

Het recept 'Paprikasoep van gele paprika en saffraan' is afkomstig uit het kookboek...

Hollandse kramen

Yolanda van der Jagt

Dit prachtige nieuwe kookboek van Yolanda van der Jagt laat zien hoe gevarieerd en mooi het aanbod van de Hollandse warenmarkten is. Meer dan 100 bijzondere... lees verder

© Mo'Media. Beeld: Sven Benjamins

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Paprikasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • BabsHeerlijk!!

    reageren