Pompoensoep met gember
- 6 personen
- 55 min
- waardering 7,2
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 scheutje olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- het wit van 2 preien, fijngesneden
- 1,3 kg pompoen, in grove stukken
- 1 liter melk
- stukje gemberwortel van 2 cm, grof geraspt
- 2 eetlepels crème fraîche
Bereiden
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en prei al omscheppend 5 minuten. Voeg de pompoen toe en bak hem 3 minuten mee. Schenk de melk erbij, voeg peper en zout toe en kook het geheel 30 minuten afgedekt op laag vuur.
Pureer de gare pompoen met de geraspte gember, crème fraîche en een groot deel van de melk in de keukenmachine. Voeg zo veel melk toe dat de soep de gewenste dikte krijgt. Serveer hem goed warm.
Extra benodigd
Keukenmachine
Variatietips
Verrijk de pompoensoep door er stukjes kastanje aan toe te voegen die je eerst in een klontje gezouten boter hebt gebakken. Kastanjes zijn in blik verkrijgbaar bij speciaalzaken, en in het seizoen vers bij de betere groenteboer. Vervang de verse gember eventueel door gemberpoeder.
Kookboek
Het recept 'Pompoensoep met gember' is afkomstig uit het kookboek...
Soepen & gazpacho's
Aude de Galard & Leslie Gogois
Ontdek hoe lekker soepen en gazpacho's kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... lees verder
© Inmerc