Fluweelzachte pompoensoep met Parmezaan
- 4 personen
- 50 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 60 g boter + 1 klontje
- 30 g bloem
- 2 rode uien, fijngehakt
- 1 kg pompoen, in blokjes
- 1 glas witte wijn
- 1 liter bouillon (groenten of gevogelte)
- 100 ml slagroom
- 1 blokje Parmezaanse kaas + 40 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Doe 60 g boter en de bloem in een pan. Verwarm 2 minuten op laag vuur, onder voortdurend roeren en haal vervolgens van het vuur.
Doe het klontje boter in een stoofpan en bak de uien en de pompoen op matig vuur 10 minuten aan onder regelmatig roeren. Kruid met peper en zout. Voeg de witte wijn toe, laat 5 minuten koken en voeg vervolgens de bouillon toe. Laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen.
Meng de inhoud van de pan fijn en voeg tegelijkertijd ook het mengsel van bloem en boter toe.
Voeg de room toe, meng goed en laat onder voortdurend roeren kort inkoken. Kruid met peper en zout indien nodig. Haal van het vuur en voeg de geraspte parmezaan toe.
Dien de pompoensoep op met wat parmezaankrullen, die kunt u op het allerlaatste moment zelf schaven.
Kookboek
Het recept 'Fluweelzachte pompoensoep met Parmezaan' is afkomstig uit het kookboek...
Aan tafel
Cyril Lignac
Dit lijvige kookboek bevat uiteenlopende hoofdstukken, en allemaal zijn ze even smakelijk! Van fijne, feestelijke hapjes tot amuses, de lichte keuken met... lees verder
© Uitgeverij Lannoo