Winterse slasoep

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8,1
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels prei, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1½ liter magere kippenbouillon
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 200 g diepvriesdoperwtjes
  • 100 g vermicelli

Bereiden

Snijd het hart uit de kropsla. Haal alle bladeren van elkaar. Was ze en droog ze.

Verhit de olie. Fruit er de ui, de prei en de geperste knoflook in.

Voeg de slabladeren en de bouillon toe en laat 5 minuten koken.

Voeg de lente-uitjes toe en laat nog 5 minuten koken.

Schep de lente-uitjes uit de bouillon en voeg nu de doperwtjes en de vermicelli toe. Laat opnieuw 10 minuten koken.

Pureer de soep tot een glad mengsel en kruid royaal met peper en zout.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Kookboek

Het recept 'Winterse slasoep' is afkomstig uit het kookboek...

Slank in elk seizoen

Ludo Hugaerts

Drie kilo afvallen vóór de vakantie of vóór de feestdagen? Of de aangekomen kilootjes na de vakantie of de feestdagen weer kwijtraken? Elk seizoen barst van de... lees verder

© Standaard Uitgeverij. Beeld: A_Lein | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Slasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • IngeborgSla helemaal drogen hoeft niet lijkt me, aangezien je ze later toch in de bouillon doet ;-)

    reageren

  • Trix'Schep de lenteuitjes uit de bouillon'... Blijven ze eruit of mogen ze er op 't eind weer in?

    reageren

  • JoskaDe lente-uitjes blijven eruit. De liefhebber kan een deel van de lente-uitjes indien gewenst in de bouillon laten en mee pureren.

    reageren

  • CeesIk zou eerst pureren en dan pas de vermicelli toevoegen.

    reageren