Winterse slasoep
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 kropsla
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 stengels prei, in ringetjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1½ liter magere kippenbouillon
- 1 bosje lente-uitjes
- 200 g diepvriesdoperwtjes
- 100 g vermicelli
Bereiden
Snijd het hart uit de kropsla. Haal alle bladeren van elkaar. Was ze en droog ze.
Verhit de olie. Fruit er de ui, de prei en de geperste knoflook in.
Voeg de slabladeren en de bouillon toe en laat 5 minuten koken.
Voeg de lente-uitjes toe en laat nog 5 minuten koken.
Schep de lente-uitjes uit de bouillon en voeg nu de doperwtjes en de vermicelli toe. Laat opnieuw 10 minuten koken.
Pureer de soep tot een glad mengsel en kruid royaal met peper en zout.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Kookboek
Het recept 'Winterse slasoep' is afkomstig uit het kookboek...
Slank in elk seizoen
Ludo Hugaerts
Drie kilo afvallen vóór de vakantie of vóór de feestdagen? Of de aangekomen kilootjes na de vakantie of de feestdagen weer kwijtraken? Elk seizoen barst van de... lees verder
© Standaard Uitgeverij. Beeld: A_Lein | Shutterstock.com