Slasoep met doperwten

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 prei, dun gesneden
  • 1 teentje knoflook, gekneusd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter groentebouillon of kippenbouillon
  • 125 g diepvries of verse doperwten
  • 1 krop botersla, gewassen en dun gesneden
  • 1 theelepel suiker
  • 20 blaadjes munt, in reepjes gesneden
  • 1 hand geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Bak de bosui, prei en knoflook zachtjes in de olijfolie in een pan met dikke bodem tot de prei zacht is.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de doperwten en de sla erbij en laat 8 minuten zachtjes koken. Voeg de suiker en de muntblaadjes toe.

Maak de soep fijn met een staafmixer tot hij helemaal glad is. Breng op smaak met peper en zout. Strooi er voor het opdienen wat Parmezaanse kaas over.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Slasoep met doperwten' is afkomstig uit het kookboek...

Alles moet op

Reini Smit

In dit boek draait het om efficiënt en bewust omgaan met eten, zowel bij het kopen als bij het koken. Een kookboek met eerlijke, simpele gerechten, waarvoor je niet... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Slasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!