Koude spinaziesoep met avocado
- 6 personen
- 35 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 uien, gesnipperd
- 1 theelepel olijfolie
- 500 g spinazie, vers of uit de diepvries
- 2 avocado's
- het sap van 1 limoen
- 2 bakjes Griekse yoghurt
- nootmuskaat
- 2 theelepels Worcestershiresaus of sojasaus
Bereiden
Fruit de uien een paar minuten in een beetje olijfolie op laag vuur tot ze glazig zijn. Schep er de spinazie door en laat in een paar minuten slinken. Giet er 1 liter water bij. Bestrooi met zout en peper en leg het deksel op de pan. Laat ca. 20 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
Neem de pan van het vuur. Laat de soep even afkoelen en zet hem dan in de koelkast tot hij door en door koud is.
Pel de avocado's. Snijd het vruchtvlees in stukjes en besprenkel ze met het limoensap om te voorkomen dat ze donker worden.
Schep er wanneer het spinaziemengsel koud is de stukjes avocado en de yoghurt door. Draai glad met een staafmixer. Proef en breng op smaak met zout, peper, een snufje nootmuskaat en een beetje Worcestershiresaus. Zet de soep ca. 1 uur in de koelkast.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Koude spinaziesoep met avocado' is afkomstig uit het kookboek...
Gazpachos, koude soepjes, hartig en zoet
Anne-Catherine Bley
Maak kennis met het originele recept voor Andalusische gazpacho en daarvan afgeleide recepten zoals groene gazpacho en gazpacho met amandelen. Maar er zijn... lees verder
© Good Cook