Oosterse spinaziesoep met kip en gemberkaas
bereiden
Ingrediënten
- 25 g boter
- 200 g kipfilet, in dunne reepjes
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 grote ui, in blokjes
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 150 g pandanrijst
- 1 liter kippenbouillon
- 200 g zachte roomkaas
- 3 gemberbolletjes, fijngesneden
- 600 g panklare spinazie
- citroensap
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sesamzaad
Bereiden
Smelt de boter in een soeppan en bak de kip met de koriander en komijn in ca. 5 minuten lichtbruin en gaar. Schep de kipreepjes op een bord.
Schep de ui en knoflook met de rijst door het bakvet en fruit het mengsel tot de rijstkorrels met boter bedekt zijn. Schenk de bouillon erbij en laat die 8 minuten koken.
Meng de roomkaas en gember in een kommetje.
Voeg de spinazie toe aan de soep, maar houd wat mooie blaadjes achter voor de garnering. Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes koken en de spinazie slinken. Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de kipreepjes toe en breng de soep op smaak met zout, peper, citroensap en sesamolie.
Schep de soep in vier diepe borden. Verdeel de spinazieblaadjes erover, schep in het midden een bolletje gember-roomkaas en strooi het sesamzaad erover.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Oosterse spinaziesoep met kip en gemberkaas' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Snel
diverse auteurs
Heb je een keer weinig tijd om te koken, maar wil je wel een lekkere maaltijd op tafel zetten? Dit handige kookboek geeft recepten die in 5, 10 of 15 minuten te bereiden... lees verder
© Inmerc