Spinaziesoep met chorizo
bereiden
Ingrediënten
- 600 g spinazie (vers of diepvries)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- verse nootmuskaat
- 1 kleine chorizo (zo pittig als je zelf wilt)
Bereiden
Als je verse spinazie gebruikt: was de spinazie en verwijder de dikste steeltjes. Hak de blaadjes grof.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotjes een paar minuten. Voeg de spinazieblaadjes toe, doe het deksel op de pan en laat 3 minuten slinken. Roer af en toe, om ervoor te zorgen dat de blaadjes gelijkmatig slinken. Voeg 1 liter water en een snufje zout toe en doe het deksel op de pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep zachtjes koken gedurende 25 minuten.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer, tot het een heel glad en vloeibaar mengel is. Proef of de soep goed op smaak is en rasp er wat nootmuskaat over. Doe het deksel op de pan en houd warm.
Snijd de chorizo in plakjes. Bak de chorizo al roerend in een hete koekenpan. Serveer de spinaziesoep met de gebakken chorizo en een klein beetje van het bakvet.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Spinaziesoep met chorizo' is afkomstig uit het kookboek...
Soep
Anne-Catherine Bley
Soep is een van de makkelijkste en meest troostrijke gerechten die je kunt bereiden. Overal ter wereld maken soepen deel uit van het culinaire repertoire en de mogelijkheden qua ingrediënten zijn dan ook eindeloos verrassend. In 'Soep' vind je 33 recepten
... lees verder © Uitgeverij Becht