Spinaziesoep met visseneitjes en ei
bereiden
Ingrediënten
- 4 eieren
- 120 g broccoli, in losse roosjes
- 200 g verse spinazie
- 25 g gezouten boter
- 1 eetlepel yoghurt
- 250 ml warme visbouillon of net gekookt water
- 75 g visseneitjes of kaviaar
Bereiden
Kook de eieren 7-8 minuten, laat ze onder de kraan schrikken en leg ze minstens 5 minuten in een kom koud water.
Kook de broccoli intussen 4-5 minuten in gezouten kokend water, of tot je gemakkelijk door de steeltjes snijdt. Laat ze uitlekken.
Hak de broccoli, spinazie, boter en yoghurt in een blender fijn, en giet er met draaiende motor geleidelijk aan de warme bouillon of het gekookte water bij. Breng de soep op smaak en schep 4 kommen vol. Pel de eieren, rasp ze over de soep en garneer met de visseneitjes.
Extra benodigd
Blender
Opmerking
Dit is een goed voorbeeld van hoe men in de nieuwe Nordic cuisine aardse smaken met ingrediënten uit de zee combineert. Het recept is geïnspireerd op een klassieke Zweedse soep van brandnetels met een eitje. In dit recept vormen de textuur en zoutige smaakexplosie van de viseitjes een welkom contrast met de romige spinazie en broccoli. Visueel is het ook een topper.
Kookboek
Het recept 'Spinaziesoep met visseneitjes en ei' is afkomstig uit het kookboek...
De nieuwe Nordic Cuisine
Simon Bajada
'De nieuwe Nordic Cuisine' viert de hedendaagse Scandinavische keuken door de nadruk te leggen op seizoensgebonden recepten voor thuis... lees verder
© Uitgeverij Carrera