Vissoep met chorizo
- 4 personen
- 60 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vis
Ingrediënten
- 3 visbouillonblokjes
- 2 kleine, verse chorizoworstjes
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 grote tomaten
- 400 g witvisfilet
- 3 teentjes knoflook
- 8 gepelde garnalen (darmkanaal verwijderd)
- 3 eetlepels olie
- 400 g risottorijst
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- 1 citroen, in parten
- een paar eetlepels bladpeterselie, gehakt
Bereiden
Begin met het maken van 2 liter visbouillon van de bouillonblokjes of koop het bij een viswinkel. Je hebt waarschijnlijk niet alles nodig. Laat de bouillon goed heet worden. Snijd intussen de chorizoworstjes en ui in plakjes, hak de paprika en tomaten fijn en snijd de witvisfilet in grove stukken. Hak de knoflook fijn. Goed, dat staat klaar. Zorg ook dat de rest binnen handbereik is.
Bak de vis en de hele garnalen rondom in 2 eetlepels olie tot ze kleuren. Leg op een schaal en bestrooi met zout en peper. Bak de chorizo, paprika, ui en knoflook 10 minuten in nog eens 1 eetlepel olie.
Voeg de tomatenstukjes en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Op dit moment roer je de risottorijst, het paprikapoeder, de laurierblaadjes en zout en peper erdoor.
Laat dit vervolgens op laag vuur 20 minuten zacht koken tot de rijst beetgaar maar nog wel goed vochtig is. Giet er anders nog wat extra bouillon bij. Roer zo nu en dan om.
Voeg ook de vis en garnalen toe aan de 'soep' en laat 10 minuten heel rustig meesudderen.
Dien op in diepe borden en garneer met 1 part citroen en gehakte peterselie. Huiveringwekkend lekker.
Opmerking
'Vis met chorizo?! Dacht ik ook, maar heremetijd wat een goed stel is dit. Een hartverwarmende en feestelijke combinatie die het zowel op zomerse als op gure dagen goed doet. Het houdt het midden tussen een rijkgevulde soep en een nattig rijstgerecht. Laat dat laatste je vooral niet afschrikken.' - Anita Witzier
Kookboek
Het recept 'Vissoep met chorizo' is afkomstig uit het kookboek...
Zonder fratsen
Anita Witzier
Gewoon lekker en gezond eten zonder je blind te hoeven staren op trends, hypes en superfoods, die van eten een heilig moeten maken. Niet te veel van alles, niet meer, niet minder. Bijna belachelijk in z'n eenvoud. Oftewel: zonder fratsen... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Saskia van Osnabrugge