Vissoep met schol, zalm, mosselen en steurgarnalen
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 1 kleine teen knoflook, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, in ringen
- 1 takje verse tijm, alleen de blaadjes
- 50 gram zeekraal, in stukjes van 2 cm
- 1 liter visbouillon
- ½ theelepel kerrie
- 2 tomaten, ontveld, pitjes verwijderd, in kleine stukjes
- 300 g scholfilet, in stukjes
- 3 bosuitjes, in ringen
- 4 takjes platte peterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt
- 8 gare steurgarnalen, schoongemaakt
- 300 g zalmfilet, in stukjes
- 12 gare mosselen
- ½ citroen, in partjes
Bereiden
Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij, tijm en zeekraal 5 minuten. Schenk de visbouillon erbij en breng de soep aan de kook.
Voeg de kerrie, tomaat en scholfilet toe, laat 5 minuten meekoken tot het visvlees stevig en wit is.
Voeg de bosuitjes, steurgarnalen, zalm en mosselen toe en warm ze twee minuten mee. Serveer de soep direct met partjes citroen erbij.
Kookboek
Het recept 'Vissoep met schol, zalm, mosselen en steurgarnalen' is afkomstig uit het kookboek...
Vis voor beginners
Mirjam van der Rijst
In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Maar 'Vis voor beginners' is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij
... lees verder © Fontaine Uitgevers. Beeld: Harold Pereira