Waterkerssoep met kabeljauw
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 180 kcal
- 12 g eiwit
- 11 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g waterkers
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 2 aardappelen, in kleine blokjes
- 800 ml kippenbouillon
- 1 eetlepel milde kerriepoeder
- 1 eetlepel bloem
- 200 g kabeljauw, in blokjes
- 4 kerstomaatjes, in partjes
Bereiden
Spoel de waterkers in een vergiet goed af en verwijder de harde steeltjes. Zoek 4 mooie toefjes uit voor garnering en houd deze achter.
Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui en aardappel zachtjes aan. Schep de waterkers erdoor en laat de blaadjes slinken. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep enkele minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad gebonden is. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Meng op een bord het kerriepoeder en de bloem door elkaar en wentel de blokjes kabeljauw erdoor. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de blokjes kabeljauw op matig hoog vuur rondom bruin.
Schep de soep in vier wijde kommen en leg de blokjes kabeljauw in het midden. Garneer met partjes tomaat en blaadjes waterkers.
Extra benodigd
Staafmixer
Bron
Het recept 'Waterkerssoep met kabeljauw' wordt je aangeboden door okoko recepten.