Chocolade aardbeien met ahornsiroop
bereiden
Ingrediënten
- 400 g rijpe aardbeien, zonder kroontje
- ½ theelepel vanillepasta
- 4 eetlepels ahornsiroop
- 1 steranijs
- 6 hele peperkorrels
- 30 g pure chocolade drops
- een handjevol pistachenoten
- Griekse yoghurt, voor erbij
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 190 °C. Bekleed een ovenschaal met een stuk bakpapier of aluminiumfolie
Snijd grote aardbeien door de helft, maar laat de kleintjes heel en leg ze in de met bakpapier beklede ovenschaal. Verdeel de vanillepasta en ahornsiroop erover en voeg de steranijs en peperkorrels toe. Meng alles goed door elkaar en vouw het pakket dicht en bak 15-20 minuten in de oven.
Haal de schaal uit de oven, open het pakket en strooi de chocolade drops en de pistachenoten eroverheen. Laat de chocolade rondom de aardbeien smelten en serveer dan met wat Griekse yoghurt erbij.
Extra benodigd
Bakpapier of aluminiumfolie
Tip
Dit is een heerlijke manier om aardbeien te eten. Het is ook heel erg lekker om ze de volgende dag bij je ontbijt over de pap te scheppen, laat dan de chocolade achterwege en kook ze even mee met de pap - overheerlijk!
Kookboek
Het recept 'Chocolade aardbeien met ahornsiroop' is afkomstig uit het kookboek...
Ingepakt!
Louise Kenney
De zestig eenvoudige ovengerechten uit 'Ingepakt!' bevatten bekende ingrediënten die je met weinig voorbereiding heel makkelijk klaarmaakt, van een doordeweekse maaltijd tot een geweldig vegetarisch hoofdgerecht en inclusief heerlijke
... lees verder © Citrus