Chocolade aardbeien met ahornsiroop

  • 3 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g rijpe aardbeien, zonder kroontje
  • ½ theelepel vanillepasta
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 1 steranijs
  • 6 hele peperkorrels
  • 30 g pure chocolade drops
  • een handjevol pistachenoten
  • Griekse yoghurt, voor erbij

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 190 °C. Bekleed een ovenschaal met een stuk bakpapier of aluminiumfolie

Snijd grote aardbeien door de helft, maar laat de kleintjes heel en leg ze in de met bakpapier beklede ovenschaal. Verdeel de vanillepasta en ahornsiroop erover en voeg de steranijs en peperkorrels toe. Meng alles goed door elkaar en vouw het pakket dicht en bak 15-20 minuten in de oven.

Haal de schaal uit de oven, open het pakket en strooi de chocolade drops en de pistachenoten eroverheen. Laat de chocolade rondom de aardbeien smelten en serveer dan met wat Griekse yoghurt erbij.

Extra benodigd

Bakpapier of aluminiumfolie

Tip

Dit is een heerlijke manier om aardbeien te eten. Het is ook heel erg lekker om ze de volgende dag bij je ontbijt over de pap te scheppen, laat dan de chocolade achterwege en kook ze even mee met de pap - overheerlijk!

Kookboek

Het recept 'Chocolade aardbeien met ahornsiroop' is afkomstig uit het kookboek...

Ingepakt!

Louise Kenney

De zestig eenvoudige ovengerechten uit 'Ingepakt!' bevatten bekende ingrediënten die je met weinig voorbereiding heel makkelijk klaarmaakt, van een doordeweekse maaltijd tot een geweldig vegetarisch hoofdgerecht en inclusief heerlijke... lees verder

© Citrus

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Aardbeien toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!