Aardbeienmousse met suikerspin
- 6 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 roze koekjes van Reims (krokante roze koekje uit Reims om in Champagne te dopen)
- 500 g aardbeien
- 1 eetlepel vers citroensap
- 1 eetlepel Curaçao blanc (of kirsch)
- 1 eiwit
- 3 eetlepels fijne tafelsuiker
- 100 ml slagroom
- 50 g suikerspin (in emmertje te koop)
Bereiden
Maal de koekjes tot kruim. Verdeel de koekjes over de 6 glaasjes.
Maak de aardbeienmousse. Spoel de aardbeien af en verwijder de kroontjes. Draai de aardbeien met het citroensap en de Curaçao in een keukenmachine tot een puree.
Klop in een ruime kom het eiwit met een snufje zout tot zachte pieken. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Schep de aardbeienpuree losjes door het stijfgeklopte eiwit, zodat het mengsel er gemarmerd uitziet.
Klop de slagroom tot stijve pieken. Spatel de slagroom dan losjes door de aardbeienmousse, zodat je het gemarmerde effect behoudt. Schep de mousse in de glaasjes en zet die dan minstens 2 uur in de koelkast.
Trek vlak voor het serveren met een vork 6 flinke plukjes suikerspin uit het emmertje en schik ze op de glaasjes mousse. Dien meteen op.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
Schik de suikerspin pas op het allerlaatste moment op de mousse, omdat hij vrijwel meteen zal beginnen te smelten zodra hij in contact komt met de mousse.
Kookboek
Het recept 'Aardbeienmousse met suikerspin' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse glaasjes
Catherine Nicolas
Glaasjes met allerlei heerlijks zijn helemaal in. Kies uit de makkelijke en originele recepten uit dit boek en verwen je gasten met fantastische hapjes zoals pompoensoep... lees verder
© Good Cook