Aardbeien met balsamico (fragole con aceto balsamico)

  • 6 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 ml rode wijn
  • 1 kg rijpe aardbeien
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1½ eetlepel balsamicoazijn

Bereiden

Doe de wijn en 250 ml water in een kom.

Was de aardbeien voorzichtig en verwijder de kroontjes. Laat kleine aardbeien heel, snijd grotere exemplaren doormidden of in vieren. Doe ze in de kom.

Voeg de suiker en balsamicoazijn toe en schep de aardbeien hiermee om. Plaats ze minstens 30 minuten in de koelkast alvorens ze te serveren.

Tip

'In plaats van balsamico kun je ook aardbeien- of frambozenazijn gebruiken. Dit eenvoudige, lichte dessert serveert men in Toscane vaak met een sneetje witbrood, maar koekjes en vanille-ijs zijn er ook erg lekker bij.' - Tessa Kiros

Kookboek

Het recept 'Aardbeien met balsamico (fragole con aceto balsamico)' is afkomstig uit het kookboek...

Twaalf

Tessa Kiros

'De tafel was prachtig gedekt... spaghetti met aubergines, tomaten en glanzende zwarte olijven. In de koekenpan gebakken lof, venkel en marzolino-kaas. Brood... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Aardbeien toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • MirjamHeel makkelijk en super lekker met een bolletje vanille roomijs!

    reageren