Appelgratin met ijs
- 6 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 ml slankroom (26% vet)
- 12 gepelde walnoten, grof gehakt
- 6 appels (bijvoorbeeld Elstar), in schijfjes
- 5 eetlepels appel-, kweeperen- of bessengelei
- klontjes boter
- 1 liter amandel-, bitterkoekjes- of amaretto-ijs
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Schenk de room in een lage ovenschaal of 6 individuele schaaltjes en verdeel de walnoten erover. Leg de appelschijfjes dakpansgewijs in de schaal.
Verwarm de gelei en schenk dit over de appelschijfjes. Leg hier en daar een klontje boter.
Bak de appeltjes ca. 15 minuten bovenin de oven. Serveer het ijs erbij.
Bron
Het recept 'Appelgratin met ijs' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Bjoern Wylezich | Shutterstock.com