Appelgratin met ijs

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 ml slankroom (26% vet)
  • 12 gepelde walnoten, grof gehakt
  • 6 appels (bijvoorbeeld Elstar), in schijfjes
  • 5 eetlepels appel-, kweeperen- of bessengelei
  • klontjes boter
  • 1 liter amandel-, bitterkoekjes- of amaretto-ijs

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Schenk de room in een lage ovenschaal of 6 individuele schaaltjes en verdeel de walnoten erover. Leg de appelschijfjes dakpansgewijs in de schaal.

Verwarm de gelei en schenk dit over de appelschijfjes. Leg hier en daar een klontje boter.

Bak de appeltjes ca. 15 minuten bovenin de oven. Serveer het ijs erbij.

Bron

Het recept 'Appelgratin met ijs' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Bjoern Wylezich | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Appel toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!