Gekarameliseerde appel met kwarkmousse

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 g gelatineblaadjes
  • 200 g magere Franse kwark
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel honing
  • 2 handappels, in kleine blokjes
  • 10 g lichtgezouten boter
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • een snufje kardemompoeder

Bereiden

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Verhit de kwark met de melk en honing tot het mengsel lauw is. Schep er de uitgeknepen gelatineblaadjes door. Giet het mengsel wanneer de gelatine volledig is opgelost door een fijne zeef.

Giet het gezeefde mengsel in de sifon. Sluit de sifon en breng een gaspatroon voor room aan. Zet minstens 3 uur in de koelkast.

Bak de blokjes appel kort in de boter in een koekenpan. Schep er de suiker en kardemom door en laat onder af en toe omscheppen karameliseren.

Verdeel de lauwwarme blokjes appel over 4 schaaltjes. Spuit er vlak voor het serveren de kwarkmousse over.

Extra benodigd

Sifon

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarisch versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Gekarameliseerde appel met kwarkmousse' is afkomstig uit het kookboek...

Toprecepten voor de sifon

De sifon is het ultieme gereedschap in de moderne keuken. Topchefs als Jonnie Boer en Hans van Wolden maken er gretig gebruik van. Je maakt er de luchtigste... lees verder

© Good Cook

Appel toetjes tips