Gekruide appels met pistache uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 5 grote appels
- 25 g boter + extra om in te vetten
- 200 g pistachenoten
- 2 eetlepels rozijnen, geweld in warm water
- 1 eetlepel lichtbruine suiker
- ½ koffielepel kaneelpoeder
- 50 g walnoten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Haal een kapje van de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor of een scherp mes. Hol een beetje uit.
Zet de appels in een licht beboterde ovenschaal.
Hak de pistachenoten grof en meng ze met de rozijnen, de suiker, het kaneelpoeder en de zachte boter. Vul elke appel hiermee.
Zet de schaal met appels op een bakplaat waarin 1 cm water staat. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet 30 minuten in de oven en verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten. De appels moeten helemaal zacht zijn.
Haal de appels voorzichtig uit de schaal en werk af met gehakte walnoten.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Gekruide appels met pistache uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn Arabische wereldkeuken
Fatima Marzouki
In dit boek neemt Fatima Marzouki je mee achter de schermen en verklapt ze je de geheimen van de Arabische keuken. Ze geeft je de recepten van traditionele
... lees verder © Uitgeverij Lannoo