Kaneel-toffee-appeltjes
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,8
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 g kaneelstok (snoep)
- 50 g boter
- 2 eetlepels bruine suiker
- 4 kleine appels
- 4 zachte karamelsnoepjes
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Meng de kaneelstok met de boter en bruine suiker in een keukenmachine.
Haal met een appelboor het klokhuis en de pitjes uit de appel. Vul de holte met de kaneelboter en steek er een karamelsnoepje in.
Verpak de gevulde appeltjes in aluminiumfolie en bak ze ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer de appeltjes met slagroom of vanille-ijs.
Extra benodigd
Keukenmachine, appelboor, aluminiumfolie
Opmerking
In dit recept wordt 100 g kaneelstok gebruikt: het snoepgoed, niet de ruwe vorm van de specerij kaneel.
Kookboek
Het recept 'Kaneel-toffee-appeltjes' is afkomstig uit het kookboek...
Zoet... recepten met snoep
Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner
Dol op snoep? Kun je niet genoeg krijgen van chocola? In 'Zoet... recepten met snoep' vind je verrassende recepten met kleurige peren-drups, marshmallows, chocola... lees verder
© Uitgeverij Becht