Kaneel-toffee-appeltjes

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g kaneelstok (snoep)
  • 50 g boter
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 4 kleine appels
  • 4 zachte karamelsnoepjes

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Meng de kaneelstok met de boter en bruine suiker in een keukenmachine.

Haal met een appelboor het klokhuis en de pitjes uit de appel. Vul de holte met de kaneelboter en steek er een karamelsnoepje in.

Verpak de gevulde appeltjes in aluminiumfolie en bak ze ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de appeltjes met slagroom of vanille-ijs.

Extra benodigd

Keukenmachine, appelboor, aluminiumfolie

Opmerking

In dit recept wordt 100 g kaneelstok gebruikt: het snoepgoed, niet de ruwe vorm van de specerij kaneel.

Kookboek

Het recept 'Kaneel-toffee-appeltjes' is afkomstig uit het kookboek...

Zoet... recepten met snoep

Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner

Dol op snoep? Kun je niet genoeg krijgen van chocola? In 'Zoet... recepten met snoep' vind je verrassende recepten met kleurige peren-drups, marshmallows, chocola... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Appel toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • geelhuisIk denk dat het erg lekker is. Ik heb het gister gemaakt maar... had niet goed begrepen dat de kaneelstok hier zo'n stok is als een zuurstok. Ik had kaneelstokjes gemalen en dat was dus niet goed. Dom he? ik ga het nog eens maken maar dan goed!

    reageren

  • AnitaDat de kaneelstok een soort zuurstok moet zijn had ik ook niet begrepen. Goed dat ik dit nog even lees voordat ik het recept ga maken, want ik was er ook van uitgegaan dat het een gewoon kaneelstokje moest zijn.

    reageren