Appelmoes met speculaas

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,3
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 8 speculaasjes
  • 4 appels
  • 80 g suiker
  • sap van 1 citroen
  • 300 ml room

Bereiden

Verkruimel de speculaasjes en leg ze op de bodem van 4 minipotjes.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukken. Doe de appelstukken in een steelpan met de suiker en 3 eetlepels water. Breng aan de kook en laat stoven tot je een appelcompote hebt. Mix de compote fijn met het citroensap. Laat afkoelen.

Klop de room op. Roer de opgeklopte room voorzichtig onder de koude appelcompote. Verdeel de appelmoes over de potjes. Dien lauw of koud op.

Kookboek

Het recept 'Appelmoes met speculaas' is afkomstig uit het kookboek...

Mini-potjes & pannetjes

Sylvie Aït-Ali

In 'Mini-potjes en pannetjes' staan tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete bereidingen in mini-potjes, mini-pannetjes en mini-gratin... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Appelmoes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!