Oma's appelmoes
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,9
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel citroensap
- 1 kg goudreinetten
- 100 g suiker
- 1 flinke theelepel kaneel
Bereiden
Vul een schaal met water en roer er het citroensap door.
Snijd de appels in vieren, snijd het klokhuis eruit en schil dan de schil eraf. Snijd de appels in stukjes. Doe de appelstukjes meteen in de schaal met citroenwater, anders worden ze bruin. Of héél snel schillen, dat kan ook.
Giet de appels af door een vergiet en doe de natte stukjes in een pan. Het is niet erg als de appels nog nat zijn, een beetje water is juist nodig. Doe de suiker en kaneel erbij en schep alles goed om.
Zet het vuur hoog, wacht tot je gepruttel ziet en zet dan het vuur laag. Leg het deksel ietsje schuin op de pan zodat het niet helemaal dicht is.
Kijk na een kwartier: zijn de stukjes appel helemaal zacht? Zo niet, nog 5-10 minuten langer. Als je nog stukjes appel ziet, heet het appelcompote. Als je het even met de pureestamper stampt, wordt het appelmoes.
Variatietip
Laat een scheutje calvados meekoken en serveer de appelmoes warm met een dotje ijskoude crème fraîche.
Kookboek
Het recept 'Oma's appelmoes' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker opscheppen!
Karin Luiten
Schep eens lekker op! Met de gerechten in dit kookboek maak je een verpletterende indruk op je ouders, vriendjes, opa en oma... Bovendien staan er allerlei leuke eet... lees verder
© Ploegsma