Broodpudding van Ainsley Harriott

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 23 waarderingen

Bevat per portie

668 kcal
11 g eiwit
44 g vet
60 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 vers wit casinobrood
  • 50 g boter
  • 100 g sultana's (rozijnen)
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 3 middelgrote eieren
  • 75 g suiker
  • 2 theelepels vanille-extract

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd 7 dunne sneetjes van het brood en verwijder de korsten. Besmeer ze met boter, snijd elk sneetje in 4 driehoekjes en leg de helft ervan op de bodem van een beboterde ovenvaste schaal met een inhoud van 1½ liter en een opstaande rand van ca. 6 cm. Strooi de sultana's erover en leg er dakpansgewijs de resterende driehoekjes brood op, met de beboterde kant naar boven. Meng de room met de melk, de eieren, 50 gram van de suiker en het vanille-extract. Schenk over het brood en laat 5 minuten intrekken. Strooi er dan de resterende suiker over. Zet de schaal in een braadslee en schenk daar zoveel kokend water in dat het tot halverwege de schaal staat. Zet ca. 30 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig en goudbruin en de pudding vast is. Haal de schaal uit de braadslee en geef er desgewenst wat extra slagroom bij.

Variatietip

'Als variatie kun je de geraspte schil van een citroen aan de vla toevoegen en gedroogde bosbessen gebruiken in plaats van sultana's. Je kunt ook de schil van een sinaasappel erdoor doen.' - Ainsley Harriott

Kookboek

Het recept 'Broodpudding van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...

Koken voor familie en vrienden

Een groep vrienden te eten? Een familie-dineetje? Of gewoon zin in een lekkere maaltijd in je eentje? In dit nieuwe en extra dikke boek geeft de Ainsley Harriott

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Broodpudding tips

Reacties op dit recept

  • jenny jenny