Broodpudding
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 50 g rozijnen
- scheutje rum
- 300 g brood zonder korsten
- 150 g kristalsuiker
- 50 g bruine suiker
- 5 eieren
- 20 g vanillepuddingpoeder
- 500 ml melk
Bereiden
Laat de rozijnen weken in de rum.
Scheur het brood in stukjes en doe die in een grote kom. Strooi er de twee soorten suiker over.
Klop de eieren los in een kom en giet ze over het brood.
Los het puddingpoeder op in een beetje melk, voeg bij de rest van de melk en roer dit door het broodmengsel. Zet opzij en laat minstens een half uurtje weken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 185 °C.
Haal de rozijntjes uit de rum en roer ze door het mengsel.
Giet alles in een beboterde of met bakpapier beklede cakevorm. Laat 45-50 minuten bakken in de oven. Laat de broodpudding afkoelen in de vorm.
Tip
Je kunt voor een meer uitgesproken smaak en donkerder kleur de kristalsuiker door bruine suiker vervangen.
Kookboek
Het recept 'Broodpudding' is afkomstig uit het kookboek...
Juliette's bakboek
Brenda Keirsebilck
Hartig en zoet gebak voor een gezellig dagje met vrienden of familie. Koekjes, cakes en taartjes zijn echt het ding van Brenda Keirsebilck, eigenares van
... lees verder © Uitgeverij Lannoo