Croissantpudding met kersen
bereiden
wachten
Ingrediënten
- boter om in te vetten
- 300 ml volle slagroom, ongeslagen
- 300 ml volle melk
- 75 g fijne kristalsuiker
- 4 grote eidooiers
- 2 eetlepels kirsch
- 6 middelgrote of 4 grote croissants
- 5-6 eetlepels kersenjam
- 100 g kersen, ontpit en gehalveerd
Bereiden
Vet de ovenschaal in.
Giet de room en melk in een steelpan, verwarm tot het mengsel bijna kookt en haal van het vuur. Klop de suiker en eidooiers op in een grote kom. Giet vervolgens onder krachtig kloppen de hete melk erop. Roer de kirsch erdoor.
Halveer de croissants en besmeer ze met kersenjam. Verdeel over de beboterde ovenschaal. Verdeel de kersen erover en giet het roommengsel erbij. Laat 30 minuten staan om de room de kans te geven in de croissants te trekken.
Verwarm ondertussen je oven voor op 160 °C. Bak de pudding 40-45 minuten tot het roommengsel gestold is. Wordt de bovenkant te snel bruin, bedek hem dan met aluminiumfolie. Serveer warm.
Extra benodigd
Ovenschaal met 1,2 liter inhoud
Opmerking
Dit gerecht tilt de klassieke Engelse bread and butter pudding naar ongekende hoogten. De croissants zuigen zich heerlijk vol met de naar kirsch ruikende room en blijven toch knapperig van boven.
Kookboek
Het recept 'Croissantpudding met kersen' is afkomstig uit het kookboek...
Klassiekers van Paul Hollywood
Paul Hollywood
Een goudbruin gebakken taart, knapperige quiche of een simpele, gestoomde pudding; de recepten in dit kookboek zijn een perfecte aanvulling op je... lees verder
© Good Cook