Chocoladeflan in de barbecue
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g fondantchocolade
- 75 g vanillesuiker
- 6 eierdooiers
- 250 ml room
- 250 ml melk
- boter om in te vetten
- 2 passievruchten
- eventueel: gehakte noten voor de afwerking
Bereiden
Smelt de chocolade au bain-marie.
Klop de vanillesuiker met de eierdooiers. Roer er geleidelijk de gesmolten chocolade door en voeg er dan de room en de melk aan toe.
Vet vier vuurvaste schaaltjes in met boter en vul ze met de chocoladecrème. Zet ze 30 minuten in een warmwaterbad in een gesloten barbecue op 170 °C. De flan moet bovenaan stevig aanvoelen maar vanbinnen nog vloeibaar zijn.
Werk af met passievrucht en eventueel wat gehakte nootjes.
Kookboek
Het recept 'Chocoladeflan in de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
BBQ, de outdoor cooking bijbel
Peter de Clercq
In 'BBQ, de outdoor cooking bijbel' deelt Peter De Clercq recepten die iedereen op de barbecue kan klaarmaken. Daarnaast gunt hij een blik in de keuken van
... lees verder © Uitgeverij Lannoo