Witte chocolade met hazelnoten en wakame

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 150 g + 100 g witte chocolade, in kleine stukjes
  • 100 g hazelnoten, geroosterd
  • 25 g gepofte rijst
  • 1 eetlepel wakamevlokken

Bereiden

Bekleed een patévorm of tupperwarebakje met bakpapier en zet apart.

Smelt 150 g chocolade in een hittebestendige kom die je op een pannetje zacht kokend water zet (au bain-marie). Zet, wanneer de chocolade volledig is gesmolten, de kom op het aanrecht en roer er de overige chocolade doorheen. Deze zal vanzelf smelten wanneer je stevig roert. Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed.

Stort de massa in de klaargezette vorm. Tik deze een paar keer op het aanrecht zodat de chocolade zich goed kan verdelen over de vorm. Dek af met een op maat geknipt stuk bakpapier en zet een paar uur in de koelkast tot de reep goed is opgesteven. Snijd met een groot mes in plakken.

Extra benodigd

Patévorm, bakpapier

Variatietip

Probeer in plaats van hazelnoten ook eens amandelen of walnoten. Of gebruik in plaats van wakame dulse met gedroogd fruit.

Tip

Om de chocolade goed te laten stollen en een mooie glans te geven laat je de chocolade in twee etappes smelten. Daarom zie je tweemaal witte chocolade staan in de ingrediëntenlijst.

Kookboek

Het recept 'Witte chocolade met hazelnoten en wakame' is afkomstig uit het kookboek...

Proef de zee

Anne Fleur Sanders

In 'Proef de zee' zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze verrassende recepten van vegetarische gerechten zoals zeespaghetti met burrata, geroosterde tomaatjes en basilicum... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Chocoladetoetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!