Chocolademousse met sinaasappel
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 120 g pure chocolade (70% cacao)
- 2 eieren
- 2 eiwitten
Bereiden
Was de sinaasappel en rasp de schil. Houd een beetje sinaasappelschil opzij voor de garnering. Pers de sinaasappel uit.
Laat de chocolade smelten met het sinaasappelsap op een zacht vuur.
Scheid de 2 eieren.
Neem van het vuur en voeg de 2 eierdooiers, de sinaasappelschil en eventueel zoetstof toe.
Klop de 4 eiwitten stevig op. Spatel ze voorzichtig door de chocolade.
Zet minstens 6 uur in de koelkast en werk af met wat sinaasappelschil.
Kookboek
Het recept 'Chocolademousse met sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...
100 lijnvriendelijke seizoensrecepten
Jean-Michel Cohen
Dit boek bevat 100 gerechten - voorgerechten, hoofdgerechten en desserts - waarmee je zonder hongergevoel kunt afvallen. Gerechten zoals toast van appel met... lees verder
© Standaard UitgeverijChocolademousse tips
Reacties op dit recept
- judith Hoi! Bij de ingrediƫnten staat: 2 eiwitten. Bij de bereiding gaat het over 4 eiwitten. ik kan me voorstellen dat je meer eiwit nodig hebben als compensatie voor de wat vochtigere chocolademassa, omdat daar ook sinaasappelsap doorheen zit. Dus: 4 of 2 eiwitten? Dank alvast.