Chocolademousse surprise
voorbereiden
bereiden
Ingrediënten
- voor de chocolademousse
- 125 g pure chocolade
- 30 g boter
- 30 g crème fraîche
- 2 eierdooiers
- 4 eiwitten
- 1 kleine eetlepel poedersuiker
- voor de bevroren coulis
- 150 ml frambozencoulis
- 150 ml abrikozencoulis
- 150 ml kiwicoulis
Voorbereiden
Giet de drie soorten coulis in ijsbakjes en zet in het vriesvak. Maak de ijsblokjes niet te groot! De blokjes moeten makkelijk in de glazen passen.
Bereiden
Snijd de chocolade en boter in kleine stukjes en laat ze samen smelten in een au bain-mariepan. Meng er dan de crème fraîche en eierdooiers door. Zorg dat alles goed gemengd is. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Klop er de poedersuiker door. Spatel het eiwit dan losjes door het chocolademengsel en zet in de koelkast.
Vul een spuitzak met de mousse zodra die goed stevig is. Doe een ijsblokje coulis onderin elk glas. Spuit er wat chocolademousse op. Ga zo door met ijsblokjes en mousse, waarbij je verschillende kleuren coulis gebruikt. Zet de glazen in de koelkast. De ijsblokjes zullen langzaam ietsje smelten, zodat de coulis tot mooie laagjes tussen de mousse uitvloeit.
Extra benodigd
Spuitzak
Kookboek
Het recept 'Chocolademousse surprise' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijkheden uit een glas
José Maréchal
José Maréchal is een gepassioneerde chef-kok en patissier. Nadat hij jaren in tal van toprestaurants heeft gewerkt, is hij nu chef-kok en mede-eigenaar van het... lees verder
© Good CookChocolademousse tips
Reacties op dit recept
- Marion Dit recept is echt super lekker. Om het makkelijker te maken heb ik vruchtencoulis gemaakt en niet ingevroren. Smaken van de vruchten kan je aanpassen naar eigen smaak. Het hele boek is trouwens een aanrader!