Chocolademousse met yoghurt
bereiden
Bevat per portie
146 kcal
Ingrediënten
- 1 blaadje gelatine (van 2,5 g)
- 150 g pure chocolade met stevia
- 125 g magere yoghurt
- 2 eiwitten (60 g)
- 75 g Zùsto
Bereiden
Week de gelatine in koud water.
Doe 100 ml water bij de pure chocolade en smelt in de magnetron op laag vermogen. Roer glad en doe er de uitgeknepen gelatine bij.
Meng de yoghurt door het chocolademengsel.
Klop de eiwitten stijf met de Zùsto. Voeg met draaiende bewegingen van de klopper het eiwit bij het chocolademengsel.
Doe de chocolademousse in kommetjes en laat opstijven in de koelkast.
Opmerking
Gebruik voor een strikt vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine.
Tips
Vervang het water eventueel door magere melk of koffie. In plaats van Zùsto kun je ook 35 gram Tagatesse gebruiken. Klop dan het eiwit op - in het begin op een lage stand als je een mixer gebruikt en vervolgens sneller. Strooi tijdens het opkloppen beetje bij beetje de Tagatesse toe en klop verder tot een stevig schuim. Geen Zùsto of Tagatesse in huis? Vervang de 75 g Zùsto door 75 g suiker.
Kookboek
Het recept 'Chocolademousse met yoghurt' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker zonder suiker
diverse auteurs
Enkele leerkrachten van Hotelschool Ter Groene Poorte bewijzen dat koken met minder suiker perfect haalbaar is. Ze ontwikkelden een suikervrij basiskook
... lees verder © Uitgeverij Lannoo