Crème brûlée
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 8 eidooiers
- 80 g fijne kristalsuiker
- 600 ml slagroom
- 4 eetlepels poedersuiker voor het karamelliseren
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 100 °C.
Klop de eidooiers en de suiker flink door elkaar in een grote kom. Verwarm de slagroom in een pan op zacht vuur. Schenk deze zodra hij begint te koken bij de geklopte eieren en roer door elkaar.
Verdeel het mengsel over 6 crème brûlée bakjes en zet ze in een ovenschaal. Schenk de schaal halfvol met water en laat zo au bain-marie 1 uur en 15 minuten bakken. Laat de crèmes afkoelen en zet ze dan 2 uur in de koelkast.
Bestrooi ze met suiker en laat ze vervolgens karamelliseren, met een crème brûlée brander, of door ze 3 minuten in de oven onder de grill te zetten. Zet in beide gevallen de toetjes vooraf in een schaal koud water om te voorkomen dat ze weer vloeibaar worden. Zet ze nog 10 minuten koud weg.
Extra benodigd
6 crème brûlée bakjes
Tip
Je kunt een smaakje aan de crème brûlée toevoegen door een vanillestokje of een takje citroentijm tijdens het verwarmen in de slagroom te laten trekken.
Kookboek
Het recept 'Crème brûlée' is afkomstig uit het kookboek...
Crème brûlée
Isabel Brancq
Crème brûlée is een klassiek nagerecht en wordt over de hele wereld gegeten. Ontdek met dit boek hoe je zelf eenvoudig de heer-lijkste crèmes kunt maken met... lees verder
© Uitgeverij BechtCrème brûlée tips
Reacties op dit recept
- emmie als het goed is , is 45 minuten meer dan voldoende om ze te koken op 125 graden! probeer maar eens!