Crème brûlée met chocolade

6 personen
bereiden

waardering 7,5obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade
  • 7 eierdooiers
  • 60 g suiker
  • 700 ml slagroom
  • 5 eetlepels bruine basterdsuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 130 °C.

Laat de chocolade smelten in een magnetron of au bain-marie. Laat de chocolade even afkoelen.

Klop met een elektrische handmixer de eierdooiers met de suiker tot het mengsel romig en licht van kleur is. Voeg al kloppend de gesmolten chocolade en de slagroom toe.

Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Laat ze ongeveer 30 minuten bakken in de oven. Let op: de crème moet langs de rand stevig, maar in het midden nog zacht zijn.

Neem de schaaltjes uit de oven en laat ze op een koele plek koud worden. Zet de schaaltjes dan een paar uur in de koelkast.

Verwarm de grill vlak voor het serveren op de hoogste stand voor. Bestrooi de crèmes met de basterdsuiker en zet ze onder de hete grill tot de suiker gekarameliseerd is.

Laat ze afkoelen. Zet ze tot het serveren in de koelkast.

Extra benodigd

Handmixer, 6 crème-brûleeschaaltjes

Kookboek

Het recept 'Crème brûlée met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade delicatessen

"Chocolade speelt een hoofdrol in mijn keuken. Ik werk graag met tabletten chocolade in 5 smaken. De pure chocolade is de klassieke vorm, maar heeft nu... lees verder

© Good Cook

Crème brûlée tips