Saffraanhangop met pistachenoten

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,5
  • Nagerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 15 saffraandraadjes
  • 8 groene kardemompeulen
  • 500 g hangop
  • 100 g poedersuiker
  • 30 g pistachenoten (gebrand), grof gehakt

Bereiden

Week de saffraan 10 minuten in 2 eetlepels warm water.

Kneus de kardemompeulen in de vijzel, verwijder de vliesjes en maal de zaadjes fijn.

Meng de hangop met de saffraan en het weekwater, de gemalen kardemom, poedersuiker en driekwart van de pistachenoten. Dek af en laat de smaken 30 minuten op elkaar inwerken in de koelkast.

Serveer in glaasjes en garneer met de overige pistachenoten.

Extra benodigd

Vijzel

Kookboek

Het recept 'Saffraanhangop met pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek...

De bijbel van de Indiase keuken

Paulami Joshi

Van biryani tot curry's en dahl en van naan tot samosa's: in 'De bijbel van de Indiase keuken' neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Sven Benjamins

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Hangop recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!