Mango- en amandelschoteltje

2 personen
bereiden

waardering 7,2obv 9 waarderingen

Bevat per portie

375 kcal
4 g eiwit
22 g vet
37 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango, in plakken
  • 50 g amandelspijs
  • ½ eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels Grand Marnier of Pasoa
  • 75 ml slagroom
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet een kleine lage ovenschaal in en leg de mangoplakken erin. Roer het amandelspijs los met het citroensap, de likeur en de slagroom. Verdeel dit mengsel over de mango. Strooi de amandelen erover.

Laat de schotel in de oven in ca. 15 minuten goudbruin kleuren en door en door heet worden. Lekker met vanillevla of vanille-ijs.

Het recept 'Mango- en amandelschoteltje' wordt je aangeboden door . Beeld: Sea Wave | Shutterstock.com

Overige toetjes tips