Perziken in de oven
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 6 rijpe perziken
- 6 eetlepels amandelpoeder
- 6 glaasjes likeur Pêcher Mignon
- 6 eetlepels rietsuiker
- 1 vanillestokje, overlangs gehalveerd en in 6 gesneden
- 6 takjes tijm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de perziken en haal de pit eruit. Schik ze op zes ovenschaaltjes met de schil naar beneden. Schep in de pitholletjes de amandelpoeder.
Giet de likeur rond de perziken. Strooi hier de rietsuiker op en leg er een takje tijm bij. Bak de perziken gedurende 15 minuten gaar in de oven. Laat even afkoelen alvorens op te dienen.
Kookboek
Het recept 'Perziken in de oven' is afkomstig uit het kookboek...
De smaken van Bretagne
Anouck Schuyesmans & Joris Delanghe
In deze receptengids worden de vele smaken van Bretagne onthuld. Van confituren en compotes tot smaakvolle visgerechten en stoofpotten, de Bretoense... lees verder
© The House of Books