Chocolademoelleux met matcha en kersen
bereiden
Ingrediënten
- 55 g boter (+ een beetje om in te vetten)
- 1 ei + 1 eidooier
- 50 g suiker
- ½ theelepel vanille-extract
- 20 g bloem (+ een beetje om te bestrooien)
- 2 afgestreken theelepels matcha
- 3 afgestreken eetlepels ongezoet cacaopoeder
- 4 kersen, ontpit, vers of uit de diepvries
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Laat de boter in een steelpan op laag vuur smelten. Klop het ei en de eidooier met de suiker en het vanille-extract in een kom los tot een luchtig en glad mengsel. Zeef de bloem erbij en voeg de gesmolten boter toe. Verdeel het deeg in twee porties. Voeg aan de ene portie de matcha toe. Voeg aan de andere portie het cacaopoeder toe. Meng goed.
Vet twee muffinvormpjes in met boter en bestrooi ze met bloem. Schud het teveel aan bloem eruit. Je kunt ze ook bekleden met bakpapier. Breng achtereenvolgens een laagje chocoladedeeg, matchadeeg en opnieuw chocoladedeeg aan.
Zet de vormpjes in de oven. Druk na 4 minuten bakken twee kersen in elke moelleux, tot ze helemaal zijn verdwenen onder het deeg. Laat nog 5 tot 6 minuten bakken. Laat enkele minuten afkoelen en haal de moelleux dan voorzichtig uit de vorm.
Extra benodigd
Muffinvormpjes
Kookboek
Het recept 'Chocolademoelleux met matcha en kersen' is afkomstig uit het kookboek...
Koken en bakken met matcha thee
Lene Knudsen
Dit kookboek geeft je gerechten een spectaculaire twist: supergezond tot zalige zoetigheden, van ontbijt tot en met dessert. Begin de dag met... lees verder
© Good Cook