Moelleux met passievrucht
- 6 personen
- 30 min
- waardering 8,3
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 g witte chocolade
- 90 g boter
- 80 g suiker
- 3 eieren
- 80 g bloem
- 4 passievruchten
Bereiden
Smelt de witte chocolade met de boter au bain-marie of in de magnetron. Voeg de suiker toe en meng goed. Klop de eieren los en voeg ze toe. Voeg de bloem toe en meng goed.
Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten, voeg toe en meng goed.
Verdeel het beslag over 6 individuele siliconen bakvormpjes. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter. Zet de vormpjes 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 210 °C (stand 7).
Zet de vormpjes ca. 12 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).
Neem uit de oven, laat 10 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord. Dien onmiddellijk op.
Kookboek
Het recept 'Moelleux met passievrucht' is afkomstig uit het kookboek...
Moelleux
Sylvie Aït-Ali
Wie kent dit onweerstaanbare Franse dessert niet: een moelleux van chocolade waarbij het vloeibare lekkers omringd wordt door een heerlijk cakedeeg. Maar om... lees verder
© Standaard Uitgeverij