Moelleux met witte chocolade
- 6 personen
- 25 min
- waardering 8,2
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g witte chocolade
- 150 g boter
- 100 g suiker
- 4 eieren
- 80 g bloem
Bereiden
Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of in de magnetron. Voeg de suiker bij de chocolade en roer goed. Klop de eieren los, voeg ze bij de chocolade en roer goed. Zeef de bloem erbij en roer goed.
Verdeel het beslag over 6 individuele siliconen bakvormpjes. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter. Zet de vormpjes 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 210 °C (stand 7).
Zet de vormpjes ca. 12 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven).
Neem uit de oven, laat 10 minuten rusten en ontvorm.
Tip
Als je liever een minder vloeibare vulling hebt, laat de moelleux dan 5 minuten langer in de oven staan.
Kookboek
Het recept 'Moelleux met witte chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Moelleux
Sylvie Aït-Ali
Wie kent dit onweerstaanbare Franse dessert niet: een moelleux van chocolade waarbij het vloeibare lekkers omringd wordt door een heerlijk cakedeeg. Maar om... lees verder
© Standaard Uitgeverij