
Kokos panna cotta
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,5
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk
- 100 ml (ongezoete soja)melk
- 75 g kristalsuiker
- 1½ theelepel vanille-extract
- 30 g maizena, losgeroerd met 40 ml water
- voor de garnering
- 4-6 eetlepels rabarbermoes of een kleurrijke vruchtenjam
Bereiden
Vul 4 kleine puddingvormpjes of kleine koffiekopjes (125 ml) met koud water.
Breng de kokosmelk, melk, kristalsuiker en het vanille-extract in een pannetje tegen de kook.
Voeg al roerend de losgeroerde maizena toe. Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 3-5 minuten zachtjes doorkoken.
Giet het water uit de puddingvormpjes of kopjes en vul ze met het warme mengsel.
Dek de bovenkant af met een stukje vershoudfolie.
Laat de panna cotta's in de koelkast minstens 2 uur opstijven.
Stort ze vlak voor serveren op een bordje, garneer naar smaak met de rabarbermoes of met een beetje met water aangelengde vruchtenjam die je even verwarmt.
Opmerking
Deze panna cotta is romig, zacht en echt heel lekker. Hoewel hij puur heel lekker is, kan hij er misschien minder uitnodigend uitzien door zijn witte kleur - kleurrijk voedsel nodigt uit tot eten, dus dan is deze panna cotta wellicht niet het eerste dat je kiest als je weinig eetlust hebt. Daarom eet ik hem bij voorkeur met mooi gekleurde rabarber-aardbeienmoes, rabarber-perenmoes, of wat losgeroerde abrikozen- of andere kleurrijke jam.
Kookboek
Het recept 'Kokos panna cotta' is afkomstig uit het kookboek...

Eten en leven met kanker
Joke Boon
Toen bij Joke Boon begin 2023 darmkanker werd geconstateerd, zette dat haar leven op z'n kop. Kanker had op álles impact, ook op haar eetlust. In 'Eten en leven met kanker' deelt ze daarom 80 recepten waarmee je tóch van eten kunt genieten... lees verder
© Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld