Pavlova's met ananas en kokosrum
bereiden
Ingrediënten
- voor de meringues
- 2 eiwitten
- 115 g zeer fijne kristalsuiker
- voor het serveren
- 2 eetlepels kokosvlokken
- 2 ananasringen (vers of uit blik)
- 2 eetlepels kokosrum, bijvoorbeeld Malibu
- 125 ml slagroom
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 140 °C, gasovenstand 1.
Verwarm de eiwitten en suiker in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water. Klop 3-5 minuten met een mixer tot de suiker is opgelost. Haal de kom van het vuur en klop het eiwitmengsel stijf tot er pieken ontstaan.
Schep het mengsel met een spatel in de spuitzak en spuit achttien bolletjes van 5 cm doorsnede op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Spuit vervolgens boven op ieder bolletje, langs de rand, vijf toefjes zodat de vorm iets weg heeft van een ster, en houd het midden vrij voor de vulling.
Bak 1-1½ uur in de oven tot de meringuesterretjes droog en knapperig zijn. Laat ze geheel afkoelen.
Voor het serveren rooster je de kokosvlokken in een droge koekenpan goudbruin (let op dat ze niet verbranden). Snijd de ananas in kleine stukjes en drenk die in de kokosrum. Klop dan de slagroom stijf en vul het midden van elke meringue met een lepeltje slagroom. Plaats hierop de stukjes ananas en geroosterde kokos.
Serveer direct of bewaar tot gebruik in de koelkast.
Extra benodigd
Mixer, bakpapier, spuitzak met grote, stervormige spuitmond
Kookboek
Het recept 'Pavlova's met ananas en kokosrum' is afkomstig uit het kookboek...
Kleine taartjes
Hannah Miles
Of je nu schattige tulbandjes wilt maken of juist helemaal weg bent van minimadeleines: behalve verrukkelijk zijn deze kleine maar fijne versies van de bekendste... lees verder
© Uitgeverij Becht