Rommelige pavlova
bereiden
Ingrediënten
- 250 ml crème fraîche
- 200 g bramen, bosbessen en frambozen
- 2 meringues of meerdere schuimpjes
- optioneel: gedroogde frambozen (uit pak muesli of cornflakes)
- voor de pistache-dragonsiroop
- paar takjes dragon
- 2 eetlepels pistache- of andere notenolie
- 3 eetlepels honing
Bereiden
Wrijf de ingrediënten voor de siroop heel fijn in de vijzel. Meng met de honing en zet weg.
Vorm met 2 eetlepels quenelles (ei-achtige vorm) van de crème fraîche, voor ieder bordje één. Of smeer de crème fraîche in een ronde vorm gewoon uit met een lepel.
Leg het fruit er speels op en naast. Lepel er wat pistachedragonsiroop over. Breek de meringue er ook bij, verdeel eroverheen en ernaast. Verpulver de frambozen en strooi het poeder er ook bij.
Extra benodigd
Vijzel
Variatietip
Pistache-rozemarijnsiroop: als je geen dragon hebt, zijn jonge rozemarijnnaaldjes ook geschikt. Strooi extra karamelcrisp van Haagse Hopjes over de quenelles: maal 10 hopjes fijn in de vijzel of koffiemolen - een echte oude doet het ook perfect.
Kookboek
Het recept 'Rommelige pavlova' is afkomstig uit het kookboek...
De gezonde Bourgondiër
Jacinta Bokma
De tafel van Jacinta is altijd rijk gevuld en Bourgondisch. Hier komen gezinnen en generaties, vrienden en geliefden bij elkaar, want eten is liefde en samen genieten. Het klassieke 'Bourgondische' beeld is grote lappen vlees, schalen vis
... lees verder © Nieuw Amsterdam. Beeld: Harold Pereira