Warme chocoladepudding van witte chocolade
- 4 personen
- 55 min
- waardering 7,8
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 80 g gehakte witte chocolade
- 115 g ongezouten boter op kamertemperatuur
- 115 g fijne suiker
- 2 grote eieren, losgeklopt
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- paar druppels echte vanille-essence
- ca. 3 eetlepels melk
- voor de chocoladesaus
- 425 ml volle melk
- 20 g cacaopoeder
- 55 g fijne suiker
- 15 g maïzena
- 2 middelgrote eidooiers
Bereiden
Smelt de gehakte chocolade in een vuurvaste schaal boven een pan kokend heet water. Neem van het vuur en roer glad.
Sla met een houten lepel of elektrische mixer de boter romig, sla er dan met beetjes tegelijk de suiker door. Sla er, als het mengsel heel licht en luchtig is, de eieren door, met een eetlepel tegelijk, tot ze goed zijn opgenomen.
Schep er met een metalen lepel voorzichtig het bakmeel en een snufje zout door, daarna gesmolten chocolade, vanille-essence en zoveel melk tot het mengsel dik vloeibaar is.
Spatel in de ingevette vorm - hij moet voor tweederde vol zijn. Dek losjes af met ingevette folie en zet ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, of tot de pudding stevig is.
Verhit intussen voor de chocoladesaus de melk in een steelpan tot ze kokend heet is. Zeef cacao, suiker en maïzena in een kom en roer met de eidooiers en ca. 1 eetlepel van de melk tot een glad papje. Roer er de rest van de melk bij, giet het mengsel dan terug in de pan.
Roer boven laag vuur tot de saus kokend heet, dik en glad is - laat niet koken. Serveer meteen met de chocoladepudding.
Extra benodigd
Goed ingevette bakvorm van 750 ml
Kookboek
Het recept 'Warme chocoladepudding van witte chocolade' is afkomstig uit het kookboek...
Bakbijbel
Linda Collister
Eerlijke cake die smaakt naar boter en verse eieren, gebak dat smelt op de tong, de geur van brood of gebak in huis, onweerstaanbare chocoladetoetjes; Linda... lees verder
© Tirion Uitgevers