In honing gebakken rabarber
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg rabarber, in stukken van 5-10 cm
- sap en fijngeraspte schil van 1 sinaasappel
- 4 eetlepels vloeibare honing
Bereiden
Doe de rabarber in een ovenschaal die zo groot is dat de stukjes er in een enkele laag in passen, strooi de sinaasappelschil eroverheen en schenk het sap erbij. Besprenkel met de honing en schep het geheel om, zodat alles goed vermengd is.
Dek losjes af met aluminiumfolie en bak 45 minuten tot 1 uur in een op 150 °C / gasstand 2 voorverwarmde oven, tot de rabarber gaar is. Schep halverwege voorzichtig om. De stukjes rabarber moeten hun vorm behouden, het mag geen moes worden.
Laat de compote afkoelen voor je hem opdient. Je kunt de rabarber met het sap uit de ovenschaal een week lang in een luchtdichte doos bewaren in de koelkast.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'In honing gebakken rabarber' is afkomstig uit het kookboek...
Doordeweeks
Hugh Fearnley-Whittingstall
Hugh Fearnley-Whittingstall schrijft in 'Doordeweeks' over het eten dat hij thuis elke dag klaarmaakt. Goede maaltijden, bereid met verse ingrediënten... lees verder
© Uitgeverij Becht