Rabarber met honing en sinaasappel

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Bevat per portie

508 kcal
12 g eiwit
24 g vet
61 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 750 g rabarber
  • 1 grote sinaasappel
  • 5 eetlepels honing
  • 100 g suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel boter
  • 100 g amandelschaafsel
  • 400 ml Turkse yoghurt

Bereiden

Was de rabarber en snijd de stengels in schuine stukken van 4-5 cm. Was de sinaasappel, dep hem droog en rasp de schil eraf. Knijp het sap uit de sinaasappel. Breng de rabarber met de honing, de suiker, de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap in een ruime pan aan de kook.

Meng de maïzena met 2-3 eetlepels koud water. Breng de rabarber aan de kook, voeg al roerend de maïzena toe en laat al roerend ca. 3 minuten koken. De rabarber moet zacht worden maar nog niet helemaal uit elkaar vallen. Neem van het vuur en laat afkoelen.

Verhit de boter in een pan en bak er het amandelschaafsel goudbruin in. Laat afkoelen op keukenpapier. Serveer de rabarber met de yoghurt en strooi er het amandelschaafsel overheen.

Kookboek

Het recept 'Rabarber met honing en sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...

foodies kookboek

Ter ere van het honderdste nummer van 'foodies' verschijnt nu het 'foodies kookboek'. De honderd beste recepten uit 'foodies' verzameld in een heerlijk... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Rabarber toetjes tips