Rijstpudding met Nutella

  • 6 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 60 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g rijst
  • 50 g boter
  • 3 eetlepels Nutella
  • 250 ml slagroom, geklopt
  • boter om in te vetten
  • 250 g Nutella voor het opdienen

Bereiden

Doe de melk, de suiker en de vanillesuiker in een pan en breng dat alles aan de kook; giet dan de rijst erbij en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken, of in elk geval tot de rijst de melk helemaal geabsorbeerd heeft.

Haal de pan van het vuur af en voeg dan de boter en de Nutella toe; goed roeren en af laten koelen. Schep, zodra het mengsel afgekoeld is, voorzichtig de geklopte slagroom erdoor.

Vet nu een puddingvorm in met boter, giet het mengsel erin en zet het ongeveer twee uur in de koelkast.

Verwarm voor het opdienen de Nutella au bain-marie en schenk die op de schaal waarop dit dessert wordt omgekeerd.

Extra benodigd

Puddingvorm

Kookboek

Het recept 'Rijstpudding met Nutella' is afkomstig uit het kookboek...

Het grote Nutella kookboek

Paola Balducchi

Dit kloeke boek bevat 350 verrassende en originele recepten met Nutella. Van Nutella-cakejes en -koekjes tot Nutella-koekjes en van profiteroles met Nutella tot... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Rijstpudding recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!