Semifreddo recepten
-
tip Semifreddo met hazelnoot
Vegetarisch, 55 min 7,5
-
tip Aardbeien semifreddo
Vegetarisch, 30 min 8,0
-
Semifreddo met aardbeien en meringue
Vegetarisch, 20 min 7,0
-
Semifreddo met ahornsiroop en lavendel
Vegetarisch, 30 min 8,0
-
Semifreddo met bitterkoekjes
Vegetarisch, 30 min 7,7
-
Semifreddo met gemengd rood fruit
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Semifreddo met kersen
Vegetarisch, 20 min 7,5
-
Semifreddo met mascarpone en mango
Vegetarisch, 17 min 7,7
-
Semifreddo van bosvruchtensmoothie en gezouten karamel
Vegetarisch, 30 min 7,5
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Semifreddo
Draai 360 g frambozen in een keukenmachine tot een gladde massa. Zet apart. Doe 3 eieren en 2 extra eidooiers met 220 g fijne kristalsuiker en 1 geschraapt vanillestokje in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met zacht kokend water en klop met een garde in 4-5 minuten tot een lichte, lobbige massa. Neem de kom van de pan en laat onder voortdurend roeren afkoelen. Klop 425 ml slagroom halfstijf en spatel voorzichtig door het eimengsel. Houd 500 ml van dit mengsel apart en giet de rest in een schaal van 3 liter. Roer de overige 500 ml door de frambozenmassa en trek hiermee strepen over de semifreddo. Zet in de vriezer tot het bevroren is (ca. 4-6 uur).
[ Beeld: Karpenkov Denis | Shutterstock.com ]