Frambozensorbet
bereiden
Ingrediënten
- 600 g frambozen
- 160 g suiker
- 40 g glucosestroop
- 4 g gelatine, geweekt in koud water
Bereiden
Mix de frambozen tot puree.
Kook 200 ml water met de suiker en de glucosestroop.
Haal de gelatineblaadjes uit het koude water en voeg deze samen met de frambozenpuree toe.
Mix het geheel kort en koel zo snel mogelijk af. Zet het gedurende enkele uren in de koelkast.
Giet de ijsmix in een ijsmachine en laat bevriezen volgens de gebruiksaanwijzing van de machine.
Extra benodigd
IJsmachine
Geen ijsmachine?
Doe het mengsel in een ondiepe diepvriesdoos. Laat het ijs onafgedekt in 1-2 uur bevriezen, tot het halfzacht is. Doe het mengsel over in een kom en breek met een vork alle ijskristallen kapot. Doe het ijs terug in de diepvries en breek de ijskristallen gedurende 2 uur elke 30 minuten. Laat het ijs in de diepvries stevig worden. Bewaar het ijs in een afgesloten doos. Zet het ijs 45 minuten voor het serveren in de koelkast.
Opmerking
Gebruik voor een strikt-vegetarische versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.
Kookboek
Het recept 'Frambozensorbet' is afkomstig uit het kookboek...
Basic ijs
Christophe Declercq
Verfrissend in de zomer, verfijnd in de winter: ijsdesserts vormen een ideale afsluiter van de maaltijd, maar je kunt ze net zo goed als tussendoortje aanbieden
... lees verder © Uitgeverij Lannoo